Tradice je třeba udržovat

Ani letos, třebaže Fotoklub Ostrava zažil asi největší „členotřesení“ v dějinách fotoklubu jsme nepřerušili tradiční přátelská setkávání s kamarády z Fk Znojmo.  A protože my byli hosté, vyrazili jsme v půli května do Znojma. Jelo nás dvanáct, tj. šest členů s partnery.

Sešli jsme se v Šatově, navštívili Malovaný sklípek a se všemi se setkali v Obecním domě v Šatově, kde měli „znojemáci“ zamluvený sál pro večerní posezení. A že nejen jídlem a pitím, čehož všeho bylo bohatě, je člověk živ, došlo na prohlížení mnoha knih, fotografií a nejedné vzpomínky na uplynulá léta. Tablo s opravdu historickými snímky donutilo mnohé vytáhnout brýle, neboť oči už měly problém s poznáváním jednotlivců. Pro zpestření večera proběhla zábavná soutěž z historie fotografie.

Sobotní dopoledne se předsedkyně Eva Vallová věnovala průvodcovství po Znojmu a za to, ale nejen toto, jí patří velké díky. Jízda historickým vláčkem po znojemských památkách byla příjemným zážitkem; zvláště pro ty, co neradi chodí do kopců.

Nedělní procházka kolem Dyje na vinici Šobes, spojená s ochutnávkou vín, byla opravdu příjemnou tečkou za celou akcí.

Poděkování, zejména Evě, ale i všem členům Fk Znojmo je jen malým díkem za krásný víkend s přáteli.

František Havlíček

červen 2024